Overføring fra kassett til CD.

Noen ganger kan det være kjekt å se og høre på gamle lyd eller billedopptak fra et bryllup, komfirmasjon, barnedåp eller fra en tippoldefar som spiller konsert i Amerika! Alle vet at levetiden for magnetiske bånd er begrenset og for de fleste nærmer den seg med stormskritt. Det er ikke uten grunn av NRK holder på å digitalisere hele sin produksjon med tanke på å bevare det for evig tid.

I tillegg til overføring fra kassett til CD kan vi overføre stort sett alle medier. Til oss kommer alt fra oldebarn som vil spille over fra gamle voksruller til sjalu ektemenn med opptak gjort i det skjulte!

Med andre ord… vi overfører lyd til CD/DVD/STIKK fra:

  • Spolebåndopptakere (på bestilling)
  • LP Plater
  • Videokamera (VHS / video 8 minidv etc)
  • MiniDisc
  • kassettbånd
  • Voksruller (på bestilling)

Ofte mottar vi en slitt kassett eller en knitrende LP som kunden gjerne vil bevare fordi den av ulike årsaker har en affeksjonsverdi. Da pleier vi å overføre det til et redigeringsprogram vi har for så å lage pq koding (lager spor på på cd) . Hvis det er knitring på LP plater klipper vi ofte helt inntil start og evt lager ny fade for å elliminere knitring/støy. Vi kan også restaurere produktet slik at det framstår fri for støy og knitring. Her bruker vi ulike støyfjernings plugins. Før dere tar kontakt med oss i forbindelse med overføring fra kassett til cd, er det viktig å merke seg hva som skal kopieres og evt hvor mye, bruk telleverket på kassettspilleren. Da sparer dere mye tid.